Udlejning og priser

PRISER

Du kan leje huset som har plads til 6 personer. Sengene er fordelt på 3 rum.

Du kan leje huset fra lørdag til lørdag eller fx tirsdag-tirsdag eller andre ugedage hvor flybilletter er billige. Leje en uge 3500 kr. 2 uger 6000 kr og 3 uger 8000 kr. Prisen er inklusiv forbrug af vand, sengetøj og håndklæder, el samt slutrengøring.

Er du interesseret i at leje huset i en længere periode så skriv til mig. Du er velkommen til at sende en mail til:  esae12@gmail.com hvis du vil høre om huset er ledigt og for en pris.

PRISER

Du kan leje huset som har plads til 5-6 personer. Sengene er fordelt på 3 rum.

Du kan leje huset fra lørdag til lørdag eller fx tirsdag-tirsdag eller andre ugedage hvor flybilletter er billige. Leje en uge 4000 kr. Prisen er inklusiv forbrug af vand, sengetøj og håndklæder, el samt slutrengøring.

Er du interesseret i at leje huset i en længere periode så skriv til mig og få en god pris. Du er velkommen til at sende en mail til:  esae12@gmail.com hvis du vil høre om huset er ledigt og for en pris.

NØGLER, INTRODUKTION TIL HUSET, RENGØRING OG AL DET PRAKTISKE

Du får nøgler og en lille pjece med alle praktiske oplysninger inden du rejser fra Danmark. Når du ankommer får du en kort intro til huset og hjælp hvis du har spørgsmål. 

Slutrengøring og vask af linned og håndklæder er en del af lejen, ligesom forbrug af el og vand. 

Der er vaskemaskine i huset og tørresnore på tagterassen, så du kan vaske tøj i din ferie.

FLY TIL KRETA

Norwegian, aegeanair og SAS flyver direkte til Kreta. Vi flyver ofte med Norwegian bl.a fordi du kan ændre billetterne, de er flexible med baggage og yder en god service.

Du kan også købe flybilletter hos Spies eller Apollo. Prisen på disse flybilletter varierer meget og er typisk billige som sidste øjebliks tilbud, udenfor skolernes sommerferie.

Ønsker du at mellemlande i fx Athen eller Berlin er der et hav af muligheder. Fx Easyjet flyver billigt via Berlin.

Skriv gerne til mig hvis du har spørgsmål.

 

BUS & TAXA

Det er nemt og billigt at komme rundt på Kreta med bus. Der kører regelmæssigt bybus (13 afgange) mellem Prines og Rethymnon. Det er bussen til Valsamonero som kører forbi Prines busplan

Taxa fra Chania lufthavn til Prines koster ca. 100 euro. Du kan booke taxa og se priser på Kretaforums hjemmeside.

BILLEJE

Der mange internationale og lokale biludlejningsfirmaer. Google og indhent tilbud.

Billede: Busstationen i Rethymnon. Afgang hver time til Chania og til Heraklion. Herfra afgår også andre regionale busser. Busstationen har nok områdets flotteste udsigt!

UD AT SPISE

Der er mange gode tavernaer i Prines og de nærmeste landsbyer.

I Prines finder du tavernaerne Giannikos som ejes af Jannis, Veranta og Olive Tree . 

I Atsipopoulo finder du på hovedgaden Manoli´s. Han har ikke noget menukort, men sammensætter hver dag en menu som består af 6-7 lokale retter.

I Gonia i hovedgaden ligger Mariannas og Nikos taverna Androulidakis. Maden serveres i den hyggelige gårdhave mellem appelsin- og citrontræer.

I Rethymnon er der mange restauranter at vælge imellem. Det er et must at sidde ved den venetianske havn og se ud over vandet. Priserne er lidt højere, men udsigten er enestående. Du kan også søge ind i de små gader med hyggelige restauranter og her er priserne lidt lavere.

I den østlige del af Rethymnon ligger taverna Zisi's og den er et besøg værd. Det er en stor og kendt restaurant som har et stort udvalg af kretensiske retter. Du kan i køkkener se retterne udstillet, så du kan se hvad det er du bestiller. Zisi's er kendt for at danne ramme for bryllupper, barnedåbe, fødselsdage mv.

 

MARKEDER OG INDKØB

I Rethymnon er der marked torsdag og lørdag. Markederne er meget velbesøgte og de lokale køber friske og billige grøntsager direkte af producenterne. Du kan også købe olivenolie, oste, honning, andre forarbejdede råvarer, tøj, smykker blomster mv.. 

Damen på billedet sælger squashblomster (zuccini) som bl.a. anvendes til fyldte squashblomster.

 

FRISKE RÅVARER

Vi køber altid ind til at lave morgenmad, lette frokostretter fx meze. Meze er en let anretning som de lokale spiser om eftermiddagen og minder om tapas. Det lille måltid sørger for, at man ikke bliver sulten, inden man spiser aftensmad, som typisk indtages efter 9. 

I husets køkken kan du lave mad på komfur, i ovn eller i micro ovn. Der en toaster, brødrister, kaffemaskine, stempelkaffe og thekande.

 

MORGENMAD I GÅRDHAVEN

Hjemmebagt brød, ferskner, yoghurt med honning og kaffe i gårdhaven. Det bliver en god dag!